Ország-világ

2008.02.03. 14:55

A profit fontosabb, mint a gyermekek ellátása?

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy az egészségügyi kormányzat számára a profitérdek fontosabb, mint a gyermekek megfelelő kórházi ellátása

BAMA

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy az egészségügyi kormányzat számára a profitérdek fontosabb, mint a gyermekek megfelelő kórházi ellátása - mondta a párt szakpolitikusa vasárnap Budapesten.

A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Heim Pál gyermekkórház nem kapott pluszforrást a több beteg ellátására, és "adminisztratív okok miatt" nem kapja vissza bizonyos ellátási  kapacitások finanszírozását, s nem stabilizálják az intézményt. A kórház havonta 50-60 millió forinttal kevesebbet kap a gyermekellátásra, mint kellene - mutatott rá.

Közölte: a gyermekellátás feladatainak döntő részét a Heim Pál gyermekkórház látja el, ahol nem csak a fővárosi és a régió gyermek betegeit fogadják, hanem az ország minden pontjáról érkeznek ide gyógyításra szorulók. Sok betegségfajtát csak itt tudnak kezelni - mondta a politikus.

Ennek ellenére a kórház nem kapott a súlyponti besorolást, folyamatosan alulfinanszírozott, 2007 elejétől csődközeli állapotban van - tette hozzá. Pesti Imre szerint az a 400 millió forint, amit a kormány egészségügyi kommunikációra akar költeni "jócskán elég lenne arra", hogy a Heim Pál gyermekkórház anyagi helyzete rendeződjön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában