Ország-világ

2008.02.28. 08:43

Asztalitenisz csapat-vb: ismét kikaptak a férfiak

A magyar férfi válogatott utolsó csoportmérkőzésén 3-1-re kikapott a Koreai Köztársaság csapatától

mti

A magyar férfi válogatott utolsó csoportmérkőzésén 3-1-re kikapott a Koreai Köztársaság csapatától a kínai Kantonban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokságon, így a továbbiakban a 13-24. helyért  folytathatja a küzdelmet, s legalább két meccset meg kell nyernie ahhoz, hogy a 2010-es moszkvai csapat vb-n is a legmagasabb osztályban szerepelhessen.

Harczi Zsolt gárdája 140 perces csatára kényszerítette riválisát. Zwickl Dániel a világranglistán 59. Kim Jung Hun ellen kezdett és nyert - nem akármilyen küzdelemben. A szetteket tekintve már 2-0-ra vezetett, amikor ellenfele megnyerte a harmadik és negyedik játszmát. Jött az ötödik, ahol Zwickl előbb két meccslabdát elrontott, majd négy koreai meccslabdát hárított. Végül 17:15-re övé lett az ötödik játszma és a magyar csapat 1-0-ra vezetett.

A folytatásban Jakab János csak az első szettet tudta megnyerni Li Jung Wu (39.) ellen, s a Pázsy Ferenc helyett csatába küldött fiatal Zombori Dávid is csupán egy játszmát lopott el Li Jin Kwontól (118.). Ezek után ismét Zwicklen volt a sor, hogy esetleg egyenlítsen, de ezúttal ő is kikapott, így 3-1-re nyertek az ázsiaiak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában