Ország-világ

2008.02.08. 12:12

Bajnai: eddig 174 milliárd az önkormányzatoknak

Az I. Nemzeti Fejlesztési Terv NFT) keretében közel 2.600 önkormányzat 174 milliárd forintot kapott - közölte az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón

BAMA

Bajnai Gordon elmondta, a legtöbb támogatott önkormányzati projekt, 250, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van. Közölte, az említett önkormányzati összeget is beleértve, összesen 16.277 kifizetést teljesítettek 568 milliárd forint értékben. Ezeknek a projekteknek egy része már lezárult vagy közelít a befejezéséhez. A szakminiszter erről azzal összefüggésben beszélt, hogy, mint mondta, sokan szokták „politikai célzattal” azt kérdezni tőle: „hol az a sok pénz”? Bajnai Gordon hangoztatta, hogy Magyarország az I. Nemzeti Fejlesztési Tervvel uniós viszonylatban az élen jár.

Elmondta, az I. NFT keretében benyújtott 41 ezer projektből majdnem minden második, összesen 19.900 projekt nyert. Kitért arra: „túlvállalták” magukat az uniós pénzekhez képest, így a 670 milliárd forintos keretre 717 milliárdnyi kötelezettséget vállaltak. Ezzel összefüggésben jelezte: arra számítanak, hogy lesznek, akik nem tudják majd megvalósítani a projektjüket. Arra hívta fel a projektgazdák figyelmét, hogy ez év végéig le kell zárni az első fejlesztési tervet, így aki addig nem számol el, az  „el fogja veszíteni a forrást”.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában