Ország-világ

2008.02.22. 15:21

Fidesz: jelentősen nőtt a népszavazás tétje

Jelentősen nőtt a népszavazás tétje, mert március 9-én az emberek nemcsak arról dönthetnek, hogy megszűnjön-e a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj, hanem arról is, hogy ne emelkedjen ezen díjak összege, állítja Varga Mihály, a Fidesz alelnöke.

BAMA

Az ellenzéki politikus a vizitdíjról szólva felidézte, hogy 2006 tavaszán Kökény Mihály, Vojnik Mária (MSZP) és Kuncze Gábor (SZDSZ) is azt nyilatkozta, nem lesz fizetős az egészségügy, aztán mégis az lett, most pedig arról lehet olvasni, hogy kormánypárti politikusok cáfolják a vizitdíj emelését. Az MTI kérdésére - mi alapján feltételezi a Fidesz, hogy a kormány ezer forintra szándékozik emelni a vizitdíjat - Varga Mihály közölte: létezik egy 2007 őszén készült pénzügyminisztériumi háttéranyag, ami nyolcszáz forintos vizitdíjjal számol, az elmúlt napokban pedig ezer forintos vizitdíjról is „hallani lehetett”.

A Fidesz alelnöke kitért arra, hogy a hírek szerint a tandíj emelésével kapcsolatosan négyféle kormányzati elképzelés létezik. Hozzátette: korábban MSZP-s és SZDSZ-es politikusok egyaránt úgy nyilatkoztak, hogy nem fogják bevezetni a tandíjat, mégis megtették. Most azt állítják, nem fogják emelni - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában