Ország-világ

2008.02.27. 13:14

Gyurcsány ne írja alá a szerződést

A Fidesz azt kérte a házbizottságtól és frakcióktól, hogy közösen kezdeményezzék: Gyurcsány Ferenc ne írja alá a Déli Áramlatról szóló szerződést csütörtökön Moszkvában - közölte Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója azt követően, hogy kiderült: nem hívják össze a parlament rendkívüli ülését.

BAMA

Hozzátette: a frakciók csütörtökre ígértek választ ez ügyben. Répássy Róbert szerint az a lehetőség is fennáll, hogy a miniszterelnök parlamenti ratifikációhoz kötve írja alá a szerződést. Véleménye szerint az Országgyűlésnek lehetősége lenne rá, hogy bizonyos kérdésekben megkösse a kormány kezét, és részt vegyen a szerződési feltételek kialakításában. Emlékeztetett arra, hogy a Ház éppen most tárgyalja Magyarország 2007-2020 közötti energiakoncepcióját, vagyis ez is bizonyítja, az  Országgyűlésnek van joga ezen a területen évtizedekre meghatározó döntésben véleményt nyilvánítani.

Répássy Róbert kérdésre válaszolva kitért arra, hogy nem ért egyet Mandur László parlamenti alelnök érvelésével, mert a  házszabálytól különleges okokból el lehet térni. Képtelenség úgy értelmezni a házszabályt vagy a jogszabályokat, hogy az Országgyűlés 48 belül bekövetkező eseményekre ne tudjon  reagálni – hangoztatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában