Ország-világ

2008.02.06. 15:58

Hillary és McCain a szuperkedd nyertesei

Kaliforniában aratott magabiztos győzelmével kijelenthető, hogy republikánus oldalon John McCain, a demokratáknál Hillary Clinton nyerte a szuperkeddet.

BAMA

A demokratáknál a verseny még nincs lefutva, viszont Barack Obama több érzékeny veszteséget is elkönyvelhetett az éjszaka. Obama 14 államban végzett az élen, igaz a jelentős államokat elbukta. A szoros versenyekből az illinoisi szenátor került ki győztesen, övé lett Missouri, Connecticut, és jelen állás szerint Új-Mexikó is. Ezek a sikerek inkább győzelmi statisztikáját javítják, hiszen a delegáltakat illetően csak Connecticutban szerzett többet, mint Hillary Clinton.

John McCain nyerte az öldöklő republikánus harcot Missouriban, így vitte az állam összes delegáltját, szám szerint 58-at. Az éppen csak második Huckabee persze így sem panaszkodhat, a várakozásokat felülmúlóan szerepelt, Georgiában aratott győzelme óriási siker.

A delegáltak aránya

Demokraták: 1. Hillary Clinton 825, 2. Barack Obama 732. A győzelemhez 2025 delegált támogatása szükséges. Republikánusok: 1. John McCain 615, 2. Mitt Romney 268, 3. Mike Huckabee 169. A jelöltséghez 1191 delegált ajánlása


Republikánusok: 1. John McCain 615, 2. Mitt Romney 268, 3. Mike Huckabee 169. A jelöltséghez 1191 delegált ajánlása

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában