Ország-világ

2008.02.28. 10:49

Kihívta az USA-t Koszovó

A Szerbiától elszakadt és függetlenségét február 17-én kikiáltó Koszovó futballszövetsége (FFK) azt szeretné, ha a válogatott első hivatalos nemzetek közötti mérkőzését az Egyesült Államok csapata ellen játszaná

vgo

A Szerbiától elszakadt és függetlenségét február 17-én kikiáltó Koszovó futballszövetsége (FFK) azt szeretné, ha a válogatott első hivatalos nemzetek közötti mérkőzését az Egyesült Államok csapata ellen játszaná. Erről Fadil Vokrri, az FFK elnöke nyilatkozott, s álláspontját kedden ismertette a helyi sajtó.

Az elnök jelezte: Mindent megtesznek azért, hogy ez a mérkőzés létrejöjjön. Hozzátette: szerinte a legkiválóbb alkalmat az amerikaiak március végi európai turnéja szolgáltatná, akkorra tető alá lehet hozni a találkozót. A spanyol hírügynökség megjegyzi: a labdarúgás a legnépszerűbb sport Szerbia ex-tartományában, és Koszovóban bíznak benne, hogy mind az európai (UEFA), mind a nemzetközi szövetség (FIFA) befogadja az FFK-t, Szerbia és többek között Oroszország ellenzése dacára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában