Ország-világ

2008.02.12. 16:02

Költözik a Dakar, nem csüggednek a hazai szervezők

Korábban úgy tűnt, hogy 2009-től vagy 2010-től a magyar fővárosból indulhat a Dakar-rali

Németh M.

Biztossá vált, hogy nem Budapestről rajtol majd a 2009-es Dakar rali. Hétfőn éjszaka ugyanis a verseny francia szervezői bejelentették, hogy a tereprali versenyt Argentínában és Chilében rendezik meg jövő januárban. A mezőny Buenos Airesből indul majd, és oda is érkezik vissza.

Korábban úgy tűnt, hogy 2009-től vagy 2010-től a magyar fővárosból indulhat a Dakar-rali. Idén januárban terrorfenyegetés miatt törölték a versenyt, a szervező ASO pedig most úgy döntött, hogy elviszi Afrikából a versenyt.

„Semmi okunk nincs a csalódottságra, hiszen az elmaradt idei rali helyett létrehozott Dakar-sorozat első versenyét, a Közép-Európa Ralit Magyarországon rendezik” – nyilatkozta lapunknak Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minsiztérium államtitkára. Az esemény turisták tízezreit vonzhatja hazánkba idén áprilisban és milliónyi tévénézőt ültethet világszerte a képernyő elé. Ez óriási reklámot jelenthet a tereprali viadal két fő helyszínéül szolgáló Budapestnek és a Balatonnak. Az államkasszának pedig a szervezési hozzájárulásként fizetett 52 millió forintnál jóval több bevételt hozhat a viadal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában