Ország-világ

2008.02.25. 18:21

Meddő egyeztetés Gaskóékkal

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfő reggel 9 órától felfüggesztette az aznap nulla órától meghirdetett sztrájkját.

B. V.

A február 7-e óta tartó sztrájkot egyébként a VDSZSZ azok után indította újra, hogy vasárnap sem sikerült megállapodnia a még elégséges szolgáltatásokról a MÁV Zrt.-nek és a szakszervezetnek. Gaskó István, a VDSZSZ elnöke hétfő délelőtt azt mondta, úgy ítélik meg, a rövid sztrájk elegendő ahhoz, hogy a délutáni tárgyalásokon nyomást tudjanak gyakorolni a MÁV-ra és az elmozduljon álláspontjáról. Mint azóta kiderült, mégsem volt ez elég, a MÁV hétfőn sem fogadta el a VDSZSZ által benyújtott, a még az elégséges szolgáltatásokról szóló javaslatot.

A vasutas szakszervezet egyébként az 1995-ös sztrájk idején megkötött szerződést kívánta elfogadtatni, a MÁV vezetősége azonban ezt elutasította, mert nem találták elegendő szolgáltatásnak az ott leírtakat – tudtuk meg a VDSZSZ-től. A szakszervezetnél hozzátették, az érdemi kérdésekben sem közeledtek az álláspontok, ezért szerdán 11 órától újra asztalhoz ülnek a felek. Az, hogy addig lesz-e sztrájk csak ma derül ki, miután a VDSZSZ sztrájkbizottsága és elnöksége körkonferenciát tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában