Ország-világ

2008.02.08. 18:06

Mindenki a BKV-s használtbuszok ellen

A BKV használtbusz-vásárlási tendere körüli zavaros információk tisztázására kéri a cég vezérigazgatóját Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke, aki ez ügyben jövő szerdára összehívta a testület rendkívüli ülését.

BAMA

A szabad demokrata politikus pénteken elmondta, hogy egyúttal levélben kérte a buszbeszerzésre kiírt tender bírálóbizottságát, hogy halasszák el egy hónappal, március 19-ig a döntéshozatalt. Hozzátette, ha bírálóbizottság teljesen jogszerűen meghosszabbítja az értékelési időszakot egy hónappal, akkor körültekintően lehet határozni ebben az egyre „zavarosabb történetben”. Az elnök emlékeztetett a BKV műszaki vezérigazgató-helyettesének, Balogh Zsoltnak a testület legutóbbi ülésén elmondott szavaira, arra, hogy ilyen használt buszt a 72 millió forint körüli új jármű árának 30-50 százalékáért, maximum 36 millió forintért lenne érdemes megvenni. A BKV tenderére egyedüliként jelentkező cég viszont 48 millió forintért kínálja a svájci Genf város által eladásra szánt Volvo-buszokat.

Lakos Imre hangsúlyozta, jelenleg nem látni tisztán ebben az ügyben, ezért szerinte helytelenül járnának el, ha a kiírásnak megfelelően február 20-ig döntenének. Leszögezte, az sem lenne nagy probléma, ha nem vennék meg ezeket a buszokat. Közben a közgyűlési döntés felfüggesztésére és a BKV használtbusz-beszerzésének leállíttatására szólította fel Demszky Gábor főpolgármestert Wintermantel Zsolt fideszes fővárosi képviselő. Szerinte a kialakult körülmények között bűn lenne ezeket a buszokat megvásárolni. Wintermantel Zsolt kérdésre válaszolva azt mondta: ha a főváros "el akarja mismásolni" az ügyet, a Fidesz maga fog a bírósághoz fordulni. Regőczi Miklós, a Budapesti Közlekedési Zrt. kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese a napokban elmondta: a szóban forgó Volvo busz ára tavaly több mint 80 millió forint volt újonnan.

"A közbeszerzés még tart, de az ajánlati ár jelenleg kevesebb mint 50 millió forint, tehát 30 százalékos kedvezményt már elértünk, és azon dolgozunk, hogy ez a kedvezmény még nagyobb legyen" - tette hozzá Regőczi Miklós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában