Ország-világ

2008.02.25. 13:47

MSZP: nem az adatvédelmi ombudsman-jelöltre, lelkiismereti szavazás a jövő nemzedékek biztosjelöltjéről

Az MSZP-frakció nem támogatja Zombor Ferenc adatvédelmi biztossá választását, míg a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölt Fülöp Sándor esetében lelkiismereti szavazást rendelt el - közölte Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón, a képviselőcsoport döntését ismertetve.

BAMA

Arra a kérdésre, miért nem támogatják az adatvédelmi biztosjelölt megválasztását, Mesterházy Attila elmondta: vita volt a frakcióban a kérdésről, amelynek végén szavazás volt, de ennél többet nem kíván mondani, mivel belső ügyről van szó. Sólyom László köztársasági elnök január közepén Zombor Ferenc ügyvédet adatvédelmi biztosnak, Fülöp Sándor jogászt a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölte. Az MTI úgy tudja, az MSZP-s képviselők között többen is támogatják Fülöp Sándor megválasztását, de így is kétséges, hogy a jelölt megszerzi-e a szükséges kétharmados többséget. Mesterházy Attila bejelentette, hogy a Magyar Rádió  Közalapítvány Kuratóriuma elnökének Rangos Katalint, A szólás szabadsága főszerkesztőjét, kuratóriumi tagoknak Hárshegyi János  rádiós szakembert és Farkas Istvánt, a Hungária Televízió  Közalapítvány kuratóriuma tagját javasolják.

A távirati iroda információ szerint a frakció még nem döntött Farkas Imre és Karsai József ügyéről. Farkas Imre a frakció jóváhagyása nélkül nem vett részt az egészségbiztosítási törvény február 11-i zárószavazásán, míg Karsai József pedig a frakció akarata ellenére szavazott nemmel az előterjesztésre. Karsai József esetében nemcsak a nem szavazatot vizsgálja a frakció etikai bizottsága, hanem a törvénnyel kapcsolatos nyilatkozatait is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában