Ország-világ

2008.02.20. 19:47

Overnight Münchenben

A European Film Promotion „Picture Europe!” címmel a müncheni Gloria Filmpalastban mutatja be az európai mozi legjobbjait, köztük Török Ferenc Overnight című rendezését, február 21 - 27. között.

Hegedűs Rita

Az európai film népszerűsítésére létrehozott European Film Promotion (EFP) február 21-vel kezdődően „Picture Europe!” címmel mutat be vetítéssorozatot, melynek keretében Münchenben, Koppenhágában majd Madridban tűzi műsorra az európai filmtermés kiemelkedő alkotásait. A vetítéssorozat mottója „Lássuk, mi megy a szomszédban!”; elsődleges célja az európai filmek forgalmazásának elősegítése. München patinás filmszínházában, a Gloria Filmpalastban csütörtök este Claude Miller legújabb, Un Secret (Titok) című filmje nyitja meg a vetítéssorozatot a rendező jelenlétében. A vetítéssorozat filmjeit mindhárom városban, Münchenben 13 alkotást, a rendezvényt vendégül látó filmszínházak programigazgatói választották ki.

Török Ferenc magyar-német koprodukcióban készült Overnight című filmjét február 21-én este tűzik műsorra az európai mozi legjobbjai között a rendező jelenlétében a Gloria Filmpalastban. A vetítést közönségtalálkozó követi. A bemutató érdekessége, hogy időközben elkészült az Overnight német nyelvű kópiája, amely először Münchenben lesz látható. A „Picture Europe!” vetítéssorozat részeként több szakmai programra is sor kerül, melyek a filmek forgalmazását segítik elő. A bemutató a Magyar Köztársaság Müncheni Főkonzulátusa támogatásával valósul meg.

Az Overnight a Katapult Film, a Filmpartners és a Schmidtz Katze koprodukciójában készült, Török Ferenc nemzedéki trilógiájának (Moszkva tér, Szezon) befejező darabja. A European Film Promotion szervezésében megvalósuló programokon - Shooting Stars Berlinben, Producers on the Move Cannes-ban – hazánk a Magyar Filmunió EFP tagsága révén vesz részt. A jelenleg 28 ország nemzeti filmpromóciós szervezet által működtetett EFP munkájában a Magyar Filmunió 2002 óta vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában