Ország-világ

2008.02.21. 09:38

Plakátkampánnyal készül a HÖOK

Provokatív plakátkampánnyal, több tízezer szórólappal, utcai aktivistákkal készül a népszavazási kampány véghajrájára az egyetemisták érdekeit védő Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.

BAMA

Beláthatatlan következményei lehetnek a nemek győzelmének - mondta a lapnak nyilatkozva Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke, utalva arra, hogy ha elbukik a népszavazáson a tandíj eltörlésére vonatkozó kérdés, a jelenleginél sokkal kedvezőtlenebb rendszert vezethetnek be. Mint hozzátette: az oktatási tárca magától biztosan nem mond le a bevételről, ahogy a rektorok sem akarják kiengedni a kezükből a pénzt.

A népszavazási kampányban való részvételükről szólva Miskolczi Norbert elmondta, hogy óriási mennyiségű szóróanyagot készítettek, s két típusú kampányanyaggal is készülnek. Az egyik tömör és rövid változat, ezt kimondottan a fiataloknak szánják, a másik egy kisebb füzet, amelyben minden társadalmi rétegnek próbálják elmagyarázni, hogy miért jó nekik, ha ingyenes marad a felsőoktatás. A szervezet elnöke jelezte: aktivistáikat is mozgósítani fogják, s egy provokatív plakátkampánnyal is kijönnek. A kampány esetleges sikertelensége utáni helyzetről azonban megjegyezte: ha Magyarországon az emberek valóban azt akarják, hogy a diákok több százezer forintot fizessenek a tanulásért, akkor kénytelenek lesznek elfogadni a döntést.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában