Ország-világ

2008.02.12. 15:33

Reneszánsz Karnevál lesz a hétvégén Gyulán

Gyula városában ötödik alkalommal rendezik meg a Reneszánsz karnevált

W. A.

Gyula városában ötödik alkalommal rendezik meg a Reneszánsz karnevált. Mindenkit várnak a hétvégén, akik a szürke téli napokat vidámságra, könnyed kikapcsolódásra és színes, szórakoztató reneszánsz kori élményekre cserélnék.

A vendégek megismerkedhetnek a reneszánsz élet minden különlegességével. Feltárulnak a korabeli kultúra, a történelem, a gasztronómia, és a mindennapok pillanatai a Gyulai várban és környékén.

Ez az év különösen fontos, hiszen 2008-ban ünnepeljük Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulóját. A február 15-től 17-ig tartó gyulai programok között lesz reneszánsz felvonulás maskarás zenészekkel, kikiáltókkal, zászlóforgatókkal, gólyalábasokkal, tűzzsonglőrökkel, dobosokkal és fanfárosokkal. A jelmezes felvonulásba bárki bekapcsolódhat, akinek kedve van hozzá. A kicsiket emellett történelmi játszó- és alkotóház várja, míg a felnőttek a reneszánsz bálban táncolhatnak pirkadatig. Az izgalmakról középkori lovagi játékok és nyilvános kivégzés gondoskodik. A karnevált vasárnap tűzzsonglőrök és fanfárosok bemutatója zárja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában