Ország-világ

2008.03.21. 15:10

Önként jelentkezett az egyik rendbontó

Önként jelentkezett a rendőrségen egy férfi, akit a március 15-i rendbontással kapcsolatban keresett a rendőrség; hivatalos személy elleni erőszak miatt indult ellene eljárás - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken.

BAMA

Közleményükben emlékeztettek rá: a rendőrség korábban nyomravezetői díjat tűzött ki, s az erről szóló hírt internetes oldalán is közzétette hat, a március 15-én elkövetett jogsértésekben részt vevő személy azonosításához kérve a lakosság segítségét. Az egyik keresett férfi pénteken önként jelentkezett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen; a férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt indult eljárás. A rendőrség továbbra is keres öt férfit a jogsértésekkel kapcsolatban; a férfiak fényképét a rendőrség az interneten - www.police.hu - tette közzé. Jelentkezni többek között az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöldszámán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon lehet. 

Tóth Gábor budapesti főkapitány minden egyes személy ismertté válása esetén félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.  A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során tanúként ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi, a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezet tartott bejelentett rendezvényt. Budaházy György felszólítására a résztvevők közül többen megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével ünnepi gálaműsort tartottak a nemzeti ünnep alkalmából. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok útjuk közben többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is. A rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában