Ország-világ

2008.05.19. 06:06

Az Internazionale ülhetett az olasz futballtrónra

Inter részről gyomorszorító első félidő után a néhány hét kihagyás után után visszatérő Ibrahimovic duplájával győzött Parmában az Internazionale és elhódította a scudettót.

BAMA

Az Inter az utolsó forduló előtt mindössze egy pontos előnnyel várta a hajrát, ráadásul annak a Parmának az otthonában kellettgyőzniük a biztos aranyéremért, amelynek csak a három pont jelenthetett menekvést a kieséstől. Mindeközben a lendületben lévő AS Roma a Catania otthonában lépett pályára, annak tudatában, hogy esetleges diadalával és az Inter menetrendszerű betlijével az ölébe hullhat a bajnoki cím.

Egészen a 62. percig a végül második AS Roma tűnt befutónak, hiszen vezetett Cataniában, míg az Inter csak meddő mezőnyfölényig jutott Parmában. Azonban ekkor az alig tíz perce becserélt és sérülése miatt másfél hónap után visszatérő svéd csatár 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Ettől kezdve ismét az idény során 11 pontos előnyt elherdáló kék-feketék kezében volt a bajnoki cím, azonban a bennmaradásért harcoló Parma mindent egy lapra feltéve rohamozott, de egy gyors ellentámadást követően Ibrahimovic végleg eldöntötte a meccs és a scudetto sorsát. A fővárosiak a második Inter-gól hírére beszorultak Cataniában, s a hazaiak a hajrában egyenlíteni tudtak, s ezzel sikerült biztosítaniuk bennmaradásukat, mert addig - épp a Catania és a Parma vereségre állása révén - a sereghajtó Livornót felülmúló Empoli tűnt 17. helyezettnek.

A BL indulás nagy kérdése is eldőlt: a hétszeres BEK- és BL-győztes AC Milan jövőre nem indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban. Hiába győzték le 4-1-re az Udinését, a Fiorentina Torinóban abszolvált 1-0-ás sikerével negyedik helyen végezett a tabellán, így jövőre a firenzei lilák selejtezhetnek a BL-csoportkörért.

Serie A, 38. (utolsó) forduló:

Parma–Internazionale 0–2 (Ibrahimovic 62., 79.)
Catania–AS Roma 1–1 (Martinez 85., ill. Vucsinics 8.)
AC Milan–Udinese 4–1 (Pato 48., Inzaghi 59., Cafu 79., Seedorf 88., ill. Mesto 32.)
Atalanta–Genoa 2–0 (Floccari 33., Marconi 90.)
Cagliari–Reggina 2–2 (Larrivey 18., Bianco 81., ill. Amoruso 55., 11-esből 86.)
Empoli–Livorno 2–1 (Busce 10., Saudati 56., ill. Diamanti 84.)
Lazio–Napoli 2–1 (Rocchi 15., Firmani 71., ill. Domizzi 83.)
Siena–Palermo 2–2 (Maccarone 2., 58., ill. Jankovic 23., Miccoli 30.)
Torino–Fiorentina 0–1 (Osvaldo 76.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában