Ország-világ

2008.06.13. 23:13

A hollandok lelépték a gall kakast

Hollandia 4-1-re legyőzte a vb-ezüstérmes Franciaországot a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának 2. fordulójában, ezzel - Portugália és Horvátország után harmadikként - első helyen jutott a negyeddöntőbe a kvartettjéből.

BAMA

A győzelemmel Hollandia első lett az Eb halálcsoportjának titulált kvartettjében, míg az utolsó körben találkozó olasz és francia gárda közül a győztes is csak akkor juthat tovább, ha Románia nem nyer a két évvel ezelőtti vb-döntősöket egyaránt három góllal, játszi könnyedséggel elintéző hollandok ellen. Eredmény: Hollandia-Franciaország 4-1 (1-0). Bern, 31 ezer néző. G ólszerző: Kuyt (10.), van Persie (59.), Robben (72.), Sneijder (92.), illetve Henry (71.).

A mérkőzés elején azt a holland csapatot láthatta a publikum, amely hétfőn leiskolázta a világbajnok olasz gárdát, s ennek megfelelően igen hamar a vb-döntős franciák ellen is vezetést szerzett. A gól után nem sokkal azonban talán kissé túlzottan is megnyugodtak van Basten tanítványai, így az addig kontrákra játszó riválisuk fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került, melynek következtében van der Sarnak egyre több dolga akadt, de a szünetig rendre menteni tudott.

A folytatásban sem változott a játék képe: a franciák jelentős kockázatot vállalva támadtak, azonban a holland ellentámadások rendkívül veszélyesek voltak. Egy kontrából aztán sikerült is megduplázniuk az előnyüket. Henry ugyan - némileg váratlanul - szépített, de öröme nem tartott sokáig, hiszen egy perccel később a sziporkázó hollandok máris válaszoltak, a ráadásban pedig Sneijder is betalált. A narancsmezesek ilyen arányban is megérdemelten nyertek, ezzel négy nap alatt a vb-győztes és a vb-ezüstérmes gárdát is három góllal "intézték el".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában