Ország-világ

2008.06.13. 20:08

Az olaszok csak döntetlenre voltak ma képesek

A világbajnok Olaszország 1-1-es döntetlent játszott Romániával a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának 2. fordulójában. Ezzel az olaszok nehéz helyzetbe kerültek, mert csak úgy juthatnak tovább, ha a többi mérkőzésen számukra kedvező eredmény születik.

BAMA

A románok ugyanakkor negyeddöntősök, amennyiben az utolsó körben legyőzik a hollandokat. Eredmény:

Olaszország-Románia 1-1 (0-0). Zürich, 31 ezer néző. Gólszerzők: Panucci (56.), illetve Mutu (55.). Sárga lap: Pirlo (61.), De Rossi (92.), illetve Mutu (43.), Chivu (57.), Goian (73.).

Ahogy azt Roberto Donadoni szövetségi kapitány ígérte, az olaszok alaposan átalakított csapata nagy offenzívával nyitott, a románok erejét felemésztette a védekezés, de igazán nagy védést nem kellett bemutatnia Lobontnak. Negyedóra elteltével csökkent a nyomás és a románok távoli lövésekkel komoly veszélyt jelentettek Buffon kapujára, egy ízben csak a kapufa mentett. A hajrá ismét a világbajnok együttesé volt, Lobont több bravúrja kellett, hogy az eredmény ne változzon, illetve egyszer a játékvezető "segítette ki", amikor les címén - tévesen - érvénytelenítette Toni fejesgólját.

A folytatásra visszavettek a csapatok a tempóból, mégis ekkor születtek gólok: előbb Zambrotta kapitális hibáját Mutu használta ki, majd szögletet követően Panucci azonnal egyenlített. A gólváltástól ismét felélénkült a mérkőzés, az olaszok meddő mezőnyfölényben futballoztak, de csak a hajrában akadtak helyzeteik, ekkor azonban Lobont rendre bravúrral mentett, így maradt a pontosztozkodás a jó iramú és színvonalas találkozón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában