Ország-világ

2008.06.28. 18:11

Bűvészeti Napok a Völgyben

A rémhírekkel ellentétben az idén sem marad el a Művészetek Völgye, csak lerövidül és új nevet kap.

H. V. R.

Az idén nem kapott állami támogatást a rendezvény, mivel a Nemzeti Kulturális Alap és az önkormányzati tárca közös pályázatáról  a Balaton-felvidéken megvalósuló rendezvényeket eleve kizárták. Hogy mennyi pénz áll a szervezők rendelkezésére a július 25. és augusztus 3. között megrendezendő 60 milló forintos költségvetésű, úgynevezett Bűvészeti Napokra, azt még a fesztiváligazgató, Márta István sem tudta megmondani. Azt azonban elmondta, hogy a költésgvetést szponzori bevételből, bérleti díjakból, adományokból és jegybevételekből kívánják fedezni. A fellépők ingyen lépnek fel, ott lesz többek közt az Amadinda együttes, a Budapest Ragtime Band, Jordán Tamás, Hobo és Palya Bea is.

„Nem a kormányzat akarja tönkretenni a fesztivált. Egyszerűen ilyen világban élünk.” – válaszolta Márta István arra a kérdésre, hogy ki felelős azért, hogy idén nem kaptak állami támogatást. Tavaly, szintén „vészhelyzetben” Hiller István oktatási és kulturális miniszter 15 millió forintot adott a fesztiválnak a saját keretéből. Az idén a fesztiváligazgató egyelőre csak egy kör e-mailben értesítette a minisztert a helyzetről. Márta István mindezek ellenére bizakodó, úgy tervezi, hogy jövőre a fesztivál egy kerek hónapig fog tartani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában