Ország-világ

2008.06.09. 15:39

Csodás támadóktól várhatjuk a gólokat

Hemzsegnek a kiváló csatárok az Európa-bajnokságon, a C- és a D-csoportban pedig majdnem mindegyik válogatottból kikerülhet az Eb gólkirálya.

K. Mayer A.

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatos előzetesekben majd’ mindegyik szakember megemlíti, hogy kíváncsi, a válogatottakban játszó sztárok mennyire tudták kipihenni magukat a fárasztó szezon után. Nos, ugyanez természetesen érvényes a támadókra is – ahhoz, hogy ne egy unalmas, gólszegény tornát kelljen végignéznünk, szükség lesz jó formában lévő csatárokra.

A C- és D-csoportban hemzsegnek a jobbnál jobb támadójátékosok, előbbiben minden válogatottban akad néhány világsztár – persze, hogy halálcsoportnak nevezték el ezt a kvartettet. Az olaszoknál elég, ha az újra fénykorát idéző formában futballozó Juve-csillagra, Alessandro del Pieróra gondolunk, és akkor még ott lesz előretolt ékként Luca Toni. A hollandoknál Ruud van Nistelrooy a Real Madridban sérülése miatt elmaradt gólokat pótolhatja, a franciáknál a lyoni Karim Benzema mutathatja meg magát a világnak, a románoknál pedig ott van a Fiorentina csillaga, a kivételes képességekkel megáldott Adrian Mutu.

A D-csoportban a látványos játékot és a gólokat természetesen mindenki a spanyoloktól várja. Való igaz, Fernando Torres a Liverpoolban is bizonyította tehetségét, David Villa pedig méltó társa lehet. A svédeknél az olasz bajnok Inter kiválóságától, Zlatan Ibrahimovicstól várhatóak a szemet gyönyörködtető megmozdulások.
Szóval remek csatárokban nincs hiány, bízhatunk bennük, hogy élvezetessé teszik az Eb-t. Csak hát ugyebár ott lesznek a szintén kiváló védők is...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában