Ország-világ

2008.06.25. 19:17

Dunavarsányban gyakorolnak a fiatalok

Megkezdte közel háromhetes felkészülését a korosztályos Európa-bajnokság előtt álló U19-es válogatott. Sisa Tibor együttesének tagjai az MLSZ székházánál találkoztak szerdán, majd innen a dunavarsányi edzőtáborba utaztak, ahol egy nap megszakítással egészen július 9-ig hangolódnak a csehországi megmérettetésre – írja az mlsz.hu.

BAMA

A kerethez a későbbiek során csatlakozik a most még családi okokból távollévő Koman Vladimir és talán a Newcastle által orvosi vizsgálatokra Angliába rendelt Kádár Tamás is. „Számítottunk a nagy melegre, hiszen ez nyáron természetes – fogalmazott az mlsz.hu-nak nyilatkozva a szövetségi edző –, ezért úgy állítottuk össze az edzéstervet, hogy kiküszöböljük az időjárás okozta esetleges kellemetlen hatásokat.” A szakvezető csütörtökön és szombaton két, szerdán, pénteken és vasárnap pedig egy foglalkozást tart a csapatnak, amely hétfőn edzőmeccset is játszik majd. Amíg tart a kánikula, a délutáni tréningek a szokásosnál később kezdődnek. A felkészülés sikere érdekében az első szakaszban valamennyi foglalkozás zártkapus lesz, ám a második héten lesz a sajtó képviselői számára nyilvános program.

„Nagyon örültem annak, hogy a játékosok láthatóan örömmel, jó hangulatban vágnak neki a közös munkának. Célunk, hogy ez minél tovább kitartson!” – jelentette ki Sisa Tibor. A fizikai felkészítés mellett természetesen taktikai elemzések, csapatépítő megbeszélések is szerepelnek a korosztályos csapat programjában. A válogatott tagjai a közvetlen felkészülést már Tatán végzik majd (ez a helyszín bevált az elitkör meccsei előtt is), és július 12-én innen utaznak Prágába.

Az U19-es válogatott programja a csoportban:

Július 14., hétfő
Prága, Victoria Zizkov-stadion, 17. 30 óra
Bulgária–Magyarország

Július 17., csütörtök
Pribram, Marila-stadion, 18 óra
Spanyolország–Magyarország

Július 20., vasárnap
Pribram, Marila-stadion, 20 óra
Magyarország–Németország

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában