Ország-világ

2008.06.03. 17:44

Furcsa feldolgozások a most alakult Zenehadtest repertoárjában

Megalakult és mindjárt sláger-összeállítással mutatkozik be a Zenehadtest, vagyis a Kodály Zoltán férfikórus, a Vám és Pénzügyőrség Fúvószenekara és a Bulldózer Rockzenekar

BAMA

Megalakult és mindjárt sláger-összeállítással mutatkozik be a Zenehadtest, vagyis a Kodály Zoltán férfikórus, a Vám és Pénzügyőrség Fúvószenekara és a Bulldózer Rockzenekar. A közös produkció június 10-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható, s ez a koncert a színpad nyári programjainak nyitánya is lesz egyben.

A Zenehadtest egy vadonatúj produkció, amely most először koncertezik ilyen összetételben örökzöld hazai és külföldi slágerekkel. A három zenei világot képviselő, 80-tagú nagyzenekar repertoárjában 15 magyar és 5 külföldi sláger feldolgozása szerepel. A koncertprogramban a hazai slágerek közül hallható többek között a Zenevonat az LGT-től, a 220 felett a Neotontól, a Zene nélkül mit érek én című szám Máté Pétertől, és a Hotel Menthol a Hungária együttes repertoárjából. A külföldi dalok közül a zenekar feldolgozta Tom Jones Delilah, a Just a Gigolo, valamint a Beatles Back In The USSR című sikerét is.

Nyers Alex, a Vám- és Pénzügyőrség Fúvós zenekarának karmestere elmondta: nehezen indult a Zenehadtest létrehozása, mert 80 embernek kellett megszoknia a számára teljesen új formációt. A produkciót a margitszigeti premier után több vidéki helyszínen – szabadtéren és sportcsarnokokban – mutatják be, és terveznek külföldi fellépést is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában