Ország-világ

2008.06.10. 08:56

Izgágaságért tíz rajthelyes büntetés

Montreal Piros lámpánál belehajtani az előtted állóba – ez közúton is súlyos vétek, hát még autóversenyben!

AS

A vasárnapi Kanadai Nagydíj 20. körében már pedig ez történt: az első kerékcsere után a boxutca kijáratánál türelmesen várakozó Kimi Räikkönnenbe egyszerűen belerohant a tankolásnál lemaradt, ezért kissé izgága Lewis Hamilton, illetve aztán őbelé meg a szintén túlságosan igyekvő Nico Rosberg. Az eset után Hamilton és Räikkönen azonnal kiesett, Rosberg tovább tudott menni. A helyzetet értékelve a futam után a versenybíróság úgy döntött, hogy 10 rajthelyes büntetéssel sújtja a McLaren- és a Williams-pilótát, azaz a következő versenyen, Franciaországban automatikusan hátra sorolódnak a rajtrácson.

Érdekes, hogy míg Hamilton a karambol után azonnal elnézést kért Kimitől, és hibásnak ismerte el magát, addig a „megtorlás” kihirdetésére a McLaren idegesen reagált, mondván, hogy az túlzó. Az biztos, hogy a meglehetősen kanyargós Magny Cours-i pályán Hamilton még a legjobb esetben is csak 11.-ként indulhat, és kevés esélye lesz a dobogóra kerülni.

Sokan felhozták Räikkönen monacói ütközését, amikor Suttilba hajtott bele, de azt az esetet „versenybalesetnek” minősítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában