Ország-világ

2008.06.28. 17:24

Nők a nőkről tanácskoztak

Nők a politikai életben címmel zajlott tanácskozás Monacóban. Az ülésen hazánk képviseletében Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára vett részt.

BAMA

Vadai lapunknak elmondta: a tanácskozáson aktív nőpolitikusok mellett first ladyk is ott voltak. Felszólalásában az államtitkár a partnerséget hangsúlyozta: nem a férfiak ellen irányul, amikor a nők politikai-közéleti szerepét és arányát akarják növelni. Vadai emlékeztetett: Magyarországon a parlamentben mindössze 10 százalék a női képviselők aránya, míg például Mozambikban 37. A fórumon arról is szó volt, a háborús konfliktusokat elsőként a nők és a gyerekek szenvedik meg. Ezzel kapcsolatban az államtitkár azt mondta, ez valóban igaz, viszont a béketeremtésben is hangsúlyos szerepet kapnak a katonanők. A tanácskozáson részt vett Hasim Taci koszovói miniszterelnök is, aki a befektetőket próbálta országába csábítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában