Ország-világ

2008.06.21. 13:42

Tüntetnek a szentesi középiskolák új igazgatóinak kinevezése ellen

Több száz jelenlegi és egykori diák, tanár és szülő részvételével kezdődött demonstráció szombaton délben Szentes belvárosában.

mti

A tüntetést azért szervezték, mert a fenntartó megyei önkormányzat közgyűlése nem a tantestületek és a diákönkormányzatok  által támogatott jelölteket választotta meg a Horváth Mihály Gimnázium és a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola élére.

A Csongrád Megyei Közgyűlés csütörtökön döntött arról, hogy nem a tantestületek által elsöprő többségben támogatott pedagógusokat nevezi ki a középiskolák igazgatójává. A tüntetés szervezői szerint a politikai döntéssel semmibe vették az alkalmazotti közösségek, a szülői szervezetek, a diákönkormányzatok és az iparkamara egyértelmű  akaratát is.

A demonstráció célja a döntés megváltoztatása mellett az is, hogy a jövőben ne pártpolitikai szempontok befolyásolják az oktatási intézmények vezetőinek kinevezését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában