Ország-világ

2008.09.16. 15:13

A filmvilág hírei

A legújabb hírekből megtudhatják, hogy milyen lesz a Mamma Mia legújabb változata, miért kell félnünk a mobilunktól, mi történt Shia Labeouf-val, és ki a hangja a Madagaszkár 2 egyik farkaskölykének.

BAMA

Karaoke! – Együtt énekelhetünk a Mamma Mia! sztárjaival
 
A Mamma Mia! szinkronizált és feliratos verziója után ismét újdonságnak örvendezhetnek az ABBA-rajongók: a film karaoke-változatban is a gyöngyvászonra kerül, azaz együtt énekelhetünk Meryl Streeppel, Pierce Brosnannal, Colin Firth-szel és a többiekkel. Az angol nyelvű dalszövegek sárga betűkkel lesznek láthatók, és kékre váltanak majd, ahogy énekelni kell őket, így mindenki követni tudja, hol tart a nóta. Mindez először szeptember 25-től a Moziünnepen, majd a remélhetőleg nagy sikerre való tekintettel még sokáig, a Palace MOM Park mozi műsorán!
 
Mi engedjük be a Nagy Testvért
 
– Azt akarom, hogy mindenki féljen a mobiljától! – jelentette ki D. J. Caruso rendező, aki idén ősszel Sasszem című filmjével szeretné paranoiássá tenni a nézőket. A Sasszem olyan akciókrimi, amely a modern technológia mindenhatóságáról szól. Egy titokzatos zsaroló két embert irányít mobiltelefonon, és valamilyen merénylet elkövetésére akarja kényszeríteni őket. – A korábbi paranoiafilmek mögött mindig olyan ellenség állt, akinek láthattuk az arcát – magyarázza Caruso. – Itt azonban maga a technológia az ellenség: az, hogy bárki lenyomozható a telefonja meg a Blackberryje alapján, és semmit nem tud tenni ellene. Az eddigi történetekben a Nagy Testvér mindig erőszakkal betolakodott az emberek életébe, a mi filmünk viszont már azt mutatja be, hogy mi magunk engedjük be az életünkbe a Nagy Testvért pusztán azzal, hogy bekapcsoljuk a telefonunkat vagy a számítógépünket. Ha ettől nem tör ki minket a frász, akkor semmitől!

A Sasszem alapötlete Steven Spielbergtől származik: az Oscar-díjas rendező jó pár évvel ezelőtt sci-fit akart forgatni arról, hogy egy ismeretlen főgonosz hogyan manipulál embereket a modern technológia segítségével. Mire azonban a Sasszemből film lett, kiderült, hogy ez már egyáltalán nem sci-fi, hiszen amit Spielberg annak idején kitalált, mára valósággá vált. A Nagy Testvér itt van közöttünk, és figyel. (Eagle Eye – hazai bemutató: 2008. október 2.)

Csak félig foltozták össze a Transformers 2 sztárját
 
Megakasztotta a Transformers 2 forgatását, hogy a főszereplő, Shia Labeouf autóbalesetet szenvedett, és súlyosan megsérült a karján. A fiatal sztárt többórás műtéttel kellett helyrehozni, de most kiderült, hogy további beavatkozások várnak rá. – Összeraktak, de csak annyira, hogy dolgozni tudjak a Transformers 2-n – magyarázza Shia, aki jelenleg Sasszem című új filmjét népszerűsíti Amerikában. – Pár ujjammal most sem tudok fogni, ezért megint meg fognak műteni. De nem panaszkodom, mert sokkal rosszabbul is járhattam volna, szerencse, hogy csak a karom ment tropára. (Transformers: Revenge of the Fallen – hazai bemutató: 2009. augusztus)
 
Világot hódít a kis Stiller nyafogása
 
Jó dolga van Ben Stiller hároméves kisfiának, Quinlannek: már ennyi idősen egy szuperprodukció sztárja lehet, igaz, csak a hangját kölcsönzi a Madagaszkár 2 egyik farkaskölykének az eredeti nyelvű változatban. Quinlan még nem profi színész, de az animációs film stábja tökéletesen elégedett vele, mert természetes alakításával remekül hozta a karaktert. – Elég sokat nyafog a kiscsávó – meséli Ben Stiller. – Hol éhes, hol szomjas, hol túl magasnak találja a széket. Egyszer csak rájöttünk, hogy pont a hisztizését kell fölvenni, mert illik a kis farkaskölyökhöz, aki nagyon gyámoltalan jószág. Úgyhogy Quinlan valahányszor rázendített, hogy ez kell meg az kell, a hangmérnökök már kapcsolták is be a masináikat. Elmondhatom, hogy a kisfiam már háromévesen Oscar-esélyes alakítást nyújt! (Madagascar – Escape 2 Africa – hazai bemutató: 2008. november 6.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában