Ország-világ

2008.09.03. 15:43

Az MSZP elnöksége konkrét javaslatokat vár az SZDSZ-től

A tárgyalásra való nyitottság mellett a miniszterelnök konkrét, az ország előtt álló feladatok megoldására vonatkozó javaslatokat vár az SZDSZ-től – értesült szerdán az MTI a kormányfő környezetéből.

mti

A távirati iroda információi szerint Gyurcsány Ferenc maga kezdeményezte, még kedden üljön össze az MSZP országos elnöksége, hogy mandátumot kapjon a liberális párttal való egyeztetésről.

A Megegyezés című, a miniszterelnök által jegyezett programot – annak nyilvánosságra hozatala előtt egy nappal – a kormányfő megküldte Fodor Gábornak, az SZDSZ elnökének, Kóka János frakcióvezetőnek és Horn Gábor ügyvivőnek. Gyurcsány Ferenc nemcsak az adó- és járulékcsökkentésre vonatkozó konkrét liberális elképzeléseket vár, hanem az oktatásra, vagy a segélyezés átalakítására vonatkozókat is – mondták az MTI-nek a kormányfő munkatársai.

Az MSZP országos elnöksége tagjaitól származó információk szerint a párt vezetői egyetértettek Gyurcsány Ferenccel, hogy az MSZP-nek élnie kell a kezdeményezéssel.

A kiindulási pont az, hogy meg kell ismerni, milyen konkrét  fenntartásaik vannak az SZDSZ-eseknek a szocialisták cselekvési tervével; illetve, milyen konkrét javaslatai a liberálisoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában