Ország-világ

2008.09.15. 13:29

Az MSZP-frakció nem támogatja a parlament feloszlatását

Az MSZP-frakció támogatja, hogy az Országgyűlés délután szavazzon a saját feloszlatásáról szóló MDF-es indítványról, de nemmel fog szavazni a javaslatra – mondta Tóbiás József frakcióvezető-helyettes hétfőn a képviselőcsoport ülése után újságíróknak.

mti

A szocialista párt nem zárkózik el az indítvány napirendre tűzésétől, de nem fogja támogatni, mert a parlament feloszlatása nem szolgálja sem a gazdasági növekedést, sem a fejlesztéseket, sem az európai uniós források hatékonyabb lehívásához szükséges feladatok elvégzését
– közölte a kormánypárti politikus. Tóbiás József azt mondta, a frakció álláspontja egységes volt. A politikus nemmel válaszolt arra a kérdésre, volt-e tartózkodás. Hozzátette: teljes egységben döntött a frakció.

A frakcióigazgató közölte: nem rendeltek el kötelező szavazást az MDF-es indítványról, mivel egységes a frakció. Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnap közölte, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt kéri az MSZP-frakciótól: támogassa, hogy az Országgyűlés már hétfőn szavazzon az MDF-nek a parlament feloszlására tett indítványáról, hogy mielőbb kiderüljön, melyik pártnak mi az álláspontja az ügyben.

Herényi Károly és Hock Zoltán (MDF) országgyűlési határozati javaslatában azért javasolja a parlament szeptember 30-ával történő feloszlatását, mert „a politika erői közötti konszenzus és az együttműködés teljes hiánya ellehetetlenít mindenfajta döntést, amely a nemzeti alapkérdéseket, az ország fejlődését, egyúttal a  kormányozhatóságot érinti”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában