Ország-világ

2008.09.20. 10:24

Demonstrációk szombaton a fővárosban

Több demonstrációt is tartanak ma délután Budapesten, a fővárosiak ezért fokozott rendőri ellenőrzésekre és forgalomkorlátozásokra számíthatnak.

mti

A miniszterelnök által kezdeményezett Magyar Demokratikus Charta, továbbá több cigányszervezet és radikális jobboldali tömörülés is demonstrációt hirdetett.

A társadalmi kirekesztés elleni fellépés jegyében alakult Magyar Demokratikus Charta rendezvénye a Roosevelt téren, illetve a Clark Ádám téren kezdődik. A budai helyszínről a résztvevők a Lánchídon átvonulnak Pestre, a Kossuth térre. Az eseményen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester is felszólal.

Az Országos Cigány Önkormányzat a képviselői irodaház melletti Olimpiai parkban rendez tüntetést, amelyet a demokrácia, a szolidaritás és a békés együttélés jegyében, továbbá a romák elleni atrocitások miatt hirdetett meg.

Demonstrációt tart a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom is, a tüntetés résztvevői a Hősök teréről vonulnak majd át a Szabadság térre.

A megmozdulásokat a fővárosi rendőrök mellett a Készenléti Rendőrség és több megyei rendőr-főkapitányság állománya biztosítja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában