Ország-világ

2008.09.23. 17:27

Fehérvári Vigasságok és az igazi Lecsófesztivál

Több fesztivál programjaiba is belekukkanthatnak azok, akik a hét végén, pénteken és szombaton Székesfehérvárra látogatnak.

W. A.

Péntek este a Várkörúti színpadon rendezik meg a 8. Nemzetközi Ifjúsági Fúvószenekari Fesztivált, amelynek gálakoncertje délután öt órakor kezdődik. Másnap délelőtt szintén a Várkörúti színpadon a 4. Lecsófesztiválé lesz a helyszín.

Amíg a lecsók a bográcsban elkészülnek, addig ütőhangszeres és gólyalábas felvonulás, néptáncosok és hastáncosok bemutatói, királyi kardforgatók rendjének felvonulása lesz megtekinthető. Aznap a Városház téri színpadon a 18. Fehérvári Vigasságok tartanak egészen az esti utcabálig. Délelőtt fél tizenegykor egy ütősegyüttes előadásával indítják a napot, s a zenés programokat este Korda György és Balázs Klári, valamint Gáspár Laci zárja. Aki pedig péntektől vasárnapig a Csónakázó tó és a Fürdő sor környékén sétál, megnézheti a 4. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál éppen induló futamait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában