Ország-világ

2008.09.05. 16:37

Gumi-kacsa Indiából: az Apollo Tyres cáfol

Az indiai DNA üzleti hírportál értesülését átvéve pénteken több magyarországi médiumban is megjelent, hogy az Apollo Tyres európai gyárának továbbra is lehetséges helyszíneként tartja számon Gyöngyös városát.

BAMA

Az Apollo egy képviselője ezt cáfolta, tudatva: tőlük senki nem nyilatkozott a portálnak. Egyúttal megerősítette: magyarországi és szlovákiai helyszíneket vizsgálnak, s még nem választották ki európai gyártási és fejlesztési központjuk helyét. Az Apollo magyarországi kommunikációs cégének vezetője azt nyilatkozta, hogy a korábbi híradásokkal ellentétben az ITDH még nem is adta át az indiai társaságnak a potenciálisan versengő települések listáját. Ugyancsak sajtóértesülések szerint Szlovákia nagy erőkkel szállt be a gyöngyösi fiaskó után ismét nyílt versenybe, az ottani fejlesztési ügynökség tíz lehetséges helyszínt javasolna a beruházónak.

Annyi gyöngyösi fejlemény mégis van az ügyben, hogy Dr. Magda Sándor országgyűlési képviselőtől, a Károly Róbert Főiskola rektorától megtudtuk: a KRF Tasspusztai tangazdasága is jelezte, hogy rendelkezik az indiaiak igényének megfelelő területettel. Ez a közigazgatásilag Gyöngyössel szomszédos Atkárhoz tartozó rész állami tulajdonú föld.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában