Ország-világ

2008.09.18. 12:47

Gusztos taktikai hibáról beszélt

Gusztos Péter szerint az SZDSZ politikájában külső és belső korrekcióra is szükség van. A párt ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában arról is beszélt, hogy taktikai hiba volt a szakértői kormány gondolata mellett véglegesen lecövekelni.

mti

Gusztos az SZDSZ politikájának belső korrekcióját nevezte fontosabbnak. – Valószínűleg az SZDSZ vezetése előreszaladt egy picikét, és túlment azon a ponton, amiben még masszív egyetértés van a liberális párton belül – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezt a helyzetet komoly belső vitával kell feloldani. Ebből a szempontból jó pillanat, hogy a jövő héten megalakul és összeül az új országos tanács, gyakorlatilag a párt parlamentje, ahol lesz alkalom kibeszélni a dolgokat. – A külső korrekcióra (...) azért lehet szükség, mert talán a szakértői kormány gondolata melletti ilyen végleges lecövekelés volt taktikai jellegű hiba – mondta elismerve, hogy maga is létező opciónak tartja a szakértői kormányt.

Az ügyvivő szerint hiba volt kijelenteni, hogy csak erről hajlandók tárgyalni, hiszen ez beszorította a szocialista pártot és a Szabad Demokraták Szövetségét is egy olyan helyzetbe, amelyből nehéz kijönni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában