Ország-világ

2008.09.25. 11:38

Hétfőn ismét nekifutnak az ombudsman-választásnak

Hétfőn szavaz a parlament Jóri András adatvédelmi biztos megválasztásáról – közölte az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülése után.

mti

A szabályok szerint a képviselők titkos szavazással döntenek az ombudsmanjelöltről, akinek a megválasztásához kétharmados többség szükséges. Jóri András az államfő ötödik jelöltje. A szükséges többséget tavaly decemberben Péterfalvi Attila, idén február 25-én Zombor Ferenc, áprilisban Tóth Gábor Attila, május végén pedig az újból jelölt Péterfalvi Attila sem kapta meg.

Szili Katalin tájékoztatása szerint a házbizottság ülésén a Fidesz ismét kérte, hogy a parlament vegye napirendre a Tibetről szóló határozati javaslatot. Göndör István (MSZP) ezzel kapcsolatban jelezte: az ügyrendi bizottsághoz fordulnak annak érdekében, hogy a testület határozza meg, mi az indítvány műfaja. A szocialisták szerint ugyanis ez politikai nyilatkozat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában