Ország-világ

2008.09.09. 15:02

Ínycsiklandó illatok a makói hagymafesztiválon

Makó Jeruzsálemtől ugyan messze van, de a 18. Makói Nemzetközi Hagymafesztiváltól már csak néhány napra.

BAMA

Csütörtökön kezdődik ugyanis az a négynapos hagymaünnep, amikor minden a könnyet fakasztóan illatos gumóról szól. A hagymafesztivált Makón minden évben szeptember második hétvégéjén ünneplik, a nyári munkák befejezése után.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Makó Jeruzsálemtől ugyan messze van, de a 18. Makói Nemzetközi Hagymafesztiváltól már csak néhány napra.
[/caption]

A fesztivál nem egyszerűen hagymaseregszemlét jelent, sokkal inkább szórakozást, kikapcsolódást a helybéliek számára. A csütörtöki hagymapucoló verseny után pénteken napközben a szakmai programok mellett lövész-, úszó- és teniszverenyt is szerveznek, este pedig vízi kirakóssal, egy szórakoztató logikai játékkal kedveskednek a gyerekeknek.

Szombat reggel kilenctől Kató néni szórakoztatja az egybegyűlteket a pörköltfőző verseny megnyitóján. Délelőtt századfordulós verklivel és jövőbe látó készülékkel üthetik el az időt a látogatók addig, amíg az ebédidő és az esti koncertek el nem jönnek. Vasárnap a kulináris élvezeteket az Ízek utcáján lehet majd megtalálni, a délelőtti mutatványosok után pedig zenés programokkal szórakoztatják azokat, akik Makóra látogatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában