Ország-világ

2008.09.30. 07:04

Jó színészként a tévében lenni

Szívesen játszana művészfilmekben is, de a rendezők valahogy elkönyvelték vidám fickónak. Persze, ha Kálloy Molnár Péter olyan produkciókban játszik, mint a Beugró, ez nem is olyan nagy csoda.

Dián Tamás

– Önnek emlékezetes drámai alakításai vannak a színpadon, a filmrendezők mégis csak vígjátékokba hívják. Elgondolkodott már ezen?
– Látja, ezt én sem igazán értem. Játszanék én művészfilmben is, de valahogy nincs rá igény. Pedig a Hamlet, a Virágot Algernonnak vagy a Kucó után talán nem kell bizonygatnom, hogy a drámai szerepekben is jól érzem magam. De hát mit tegyek, a vidám figurák találnak meg. Nemrég fejeztük be a Papírkutyák című film forgatását, abban például egy olyan fickót alakítok, akinek élete a tánc. Na most ez a magánéletben nem igazán jellemző rám, de talán épp ettől lett még mulatságosabb a szerep.

– Miről szól a film?
– Ez egy groteszk vígjáték. Néhány jó barát átjön Kárpátaljáról Magyarországra szerencsét próbálni, de hiába kísérleteznek, nem jön össze nekik semmi. Nagy élmény volt olyan kollégákkal együtt dolgozni, mint Molnár Piroska, Szarvas József, vagy Hajdú Steve.

– Ön a Beugró című produkcióban is játszik, amiről egyszer azt mondta: néha borzasztó, mert a rögtönzések közben úgy érzi magát, mintha elfelejtette volna a szövegét, másrészt viszont fantasztikus érzés egyik pillanatról a másikra kész élethelyzeteket teremteni. Ezt fél év elteltével is így gondolja?
– Abszolút. Sőt, még azt is hozzátenném, hogy fölemelő színészként megjelenni a képernyőn. Nem reklámfigurák, nem műsorvezetők vagyunk, hanem azt csináljuk, amihez értünk, és amit igazán szeretünk. Arról már nem is beszélve, hogy egészen megható volt, amikor a nézők petíciót indítottak a műsor megmaradásáért.

Kálloy Molnár Péter

Született: 1970. június 6. Tanulmányai: Színház- és Filmművészeti Főiskola (1993). Pályája: Nemzeti Színház (1991–92), Vígszínház (1992–97), 1997 óta szabadfoglalkozású. Elismerései: Souvenir-díj (1996)

– Az előző évadban előfordult, hogy egyszerre 11 darabban játszott. Most hánynál tart?
– A Shakespeare Összes Rödidítve, a Görögök Összes Regéi és Cselekedetei, a Kövek a zsebben és a Caveman most is fut. Ezen kívül játszom az Aidában, és nemsokára a Ferencvárosi Művelődési Központban felújítjuk a Rocky Horror Picture Show című musicalt. Ez igazi örömszínház lesz.

– Kikapcsolódni mikor tud?
– Ha zenélek. Hrutka Robiék zenekarával szoktam fellépni, A nő után című lemezünk is elég szépen fogy. A dalokat én írom, néha gitározni is szoktam, de persze nem tolakszom: mindenből csak annyit vállalok, amennyivel még nem égetem le magam.

Tanulmányai: Színház- és Filmművészeti Főiskola (1993).

Pályája: Nemzeti Színház (1991–92), Vígszínház (1992–97), 1997 óta szabadfoglalkozású.

Elismerései: Souvenir-díj (1996) Kálloy Molnár Péter zenével kapcsolódik ki: Hrutka Róberték zenekarával szokott fellépni Kálloy Molnár Péter -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában