Ország-világ

2008.09.09. 06:54

Jövő héten átadják az M0-s új szakaszát

Jól halad a Budapestet elkerülő körgyűrű keleti szektorának műszaki átadása. A munka befejezését követően szeptember 16-án adják át a forgalomnak az M0-s új, 26,5 kilométeres szakaszát.

ÁNT

Az új szakaszok

4-es sz. főút – 31-es sz. főút: 6,7 kilométer 31-es sz. főút – 3-as sz. főút: 8,9 kilométer 3-as sz. főút – M3-as autópálya: 10,9 kilométer

Ezzel megteremtődik a szegedi, a balatoni, illetve a győri autópályák között a főváros érintése nélküli összeköttetés. Az új szakasz várhatóan megszünteti Budapest és a környező kistelepülések útjainak zsúfoltságát, és csökken a teherforgalom is.

A körgyűrű keleti szektora az M5-ös autópályától az új Megyeri hídig húzódik. A Szegedre tartó sztrádától a 4-es főútig tartó szakaszt 2006 óta használhatják az autósok. A Vecséstől az M3-as autópályáig most elkészülő, kétszer kétsávos, betonból épített autóút Ecser, Maglód, Pécel, Nagytarcsa, Csömör és három budapesti kerület (XV., XVI., XVII.) mellett halad el, majd az M3-as sztrádánál csatlakozik a 2B autóúthoz, amelyen a Megyeri hídig juthatnak az autósok.

ÁNT Az új szakaszok 4-es sz. főút – 31-es sz. főút: 6,7 kilométer

31-es sz. főút – 3-as sz. főút: 8,9 kilométer

3-as sz. főút – M3-as autópálya: 10,9 kilométer -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában