Ország-világ

2008.09.26. 09:36

Juhász tagadja, hogy zsarolnák az SZDSZ-t

Az MSZP nem akar fenyegetéssel szavazatot szerezni a költségvetés megszavazásához - közölte Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese pénteken a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

BAMA

Juhász Ferenc ezzel arra reagált, hogy Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti képviselője korábban a műsorban azt mondta: az MSZP "kecsegtető ajánlatokkal" akarja rávenni az SZDSZ-es politikusokat, hogy igennel szavazzanak a költségvetésre.

A politikus leszögezte: nem készülnek olyan lépésekre, amelyek SZDSZ-eseket fenyegetnének. "Tartósan, fenyegetettséggel (...) nem lehet működtetni pártot és koalíciós együttműködést" - hangsúlyozta. Nem akarják a korábban liberális politikusok által vezetett tárcák működését átnézni, és ezzel "nehéz helyzetbe" hozni SZDSZ-eseket. Közös kormányban voltunk, közös a felelősségünk - jelentette ki.

A lehallgatási botrányról Juhász Ferenc elmondta: a mintegy harminc felvételből a Fidesz csak hetet hozott nyilvánosságra. Amennyiben az összes hangfelvételt nyilvánosságra lehetne hozni, akkor Juhász Ferenc szerint egyértelműen kiderülne, hogy az MSZP-nek van igaza.

A politikus közölte: kezdeményezné, hogy az összes beszélgetés kerüljön nyilvánosságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában