Ország-világ

2008.09.09. 17:37

Kovács Imre megy, az osztrákok pedig jönnek

MÁV-CARGO – Nagy a forgalom a privatizálandó teherszállító társaságnál

BAMA

„A Rail Cargo Austria továbbra is jogilag érvényesnek tekinti a MÁV Cargo megvételére kötött szerződést, és biztosan teljesíteni fogja azt” – ezt tegnap közölte az Osztrák Szövetségi Vasút leányvállalata, cáfolva azokat a magyarországi lapértesüléseket, melyek szerint az osztrákok ki akarnak lépni a több mint százmilliárdos, a MÁV Cargo privatizációját célzó megállapodásból, és már csak a kiskaput keresik. A felek jelenleg hivatalosan az Európai Unió versenyjogi hatóságának vizsgálati eredményére várnak. Az osztrák cég közölte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vizsgálat a lehető legrövidebb időn belül kedvező eredménnyel záruljon.

Eközben a MÁV Cargo közgyűlése visszahívta tisztségébe Kovács Imrét, a társaság vagoneladási ügybe keveredett vezérigazgatóját. A szakember viszont a visszahívással nem élt, a személye körüli feszült helyzet okozta nyomásra hivatkozva nem fogadta el a kinevezést. Továbbá kérte, hogy a közgyűlés közös megegyezéssel szüntesse meg vezérigazgatói munkakörét. A közgyűlés a fejlemények figylembevételével az eddigi vezérigazgató-helyettest, Átal Lászlót választotta meg megbízott vezérigazgatónak. A fejleményekről a Rail Cargo Austriát is tájékoztatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában