Ország-világ

2008.09.26. 06:44

Kultúrvilág

A Keresztapa a világ legjobb filmje • Új teátrum lesz az Erkel Színház helyén • Bruce Willis rendezni fog

mg

A Keresztapa a világ legjobb filmje
Francis Ford Coppola A keresztapa című maffiaeposza minden idők legjobb filmje – állítja az Empire című amerikai magazin, amely tízezer néző, 150 hollywoodi rendező és 50 filmkritikus voksai alapján állított össze ötszázas listát. A második Az elveszett frigyláda fosztogatói, a harmadik A Birodalom visszavág lett.

Új teátrum lesz az Erkel Színház helyén
Új épületegyüttes lesz 2012-re az életveszélyesnek nyilvánított a pesti Erkel Színház helyén, ezért a régi épületet elbontják – döntött a kormány. A komplexumban színházin kívül más szolgáltatások is helyet kapnak, de opera- és balettelőadásokat is tartanak majd. A költségvetés 25 év alatt 19,2 milliárdot költene az új színház fenntartására.

Bruce Willis rendezni fog
Egy családi tragédiát feldolgozó pszichológiai drámával mutatkozik be rendezőként az akciófilmekből ismert Bruce Willis. Az 53 éves színész októberben kezdi forgatni a Három történet Joanról című filmet. A sztár alakítja majd a zaklatott életű főszereplőnő apját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában