Ország-világ

2008.09.24. 17:14

Legalizálná az internetes sportfogadást a kormány

Évi egymilliárd forintért legálisan folytathatnák tevékenységüket hazánkban a nemzetközi internetes fogadóirodák.

N. M.

Évi egymilliárd forintért legálisan folytathatnák tevékenységüket hazánkban a nemzetközi internetes fogadóirodák – ez áll a Pénzügyminisztérium azon javaslatában, amely részben liberalizálná a most még állami monopólium alatt álló szerencsejáték-piacot. Amennyiben a parlament is megszavazná a szerencsejáték-törvény több pontját megváltoztató tervezetet, megnyílna a piac az olyan – jelenleg szabályozatlanul működő – szereplők előtt, mint a Sportinbet, a Bwin, vagy a Bet-at-Home. Ezzel pedig jelentős konkurenciát kapna a most még elméletileg egyeduralkodó Szerencsejáték Zrt.

A pénzügyi tárca honlapján olvaható tervezet azt tenné lehetővé, hogy az EU tagállamaiban székhellyel rendelkező vállalkozások interneten keresztül magyar játékosok számára is jogszerűen nyújthassanak bukmékeri rendszerű sporfogadási vagy lóverseny-fogadási szolgáltatást. Ennek az lenne a feltétele, hogy az érintett fogadóirodák nyilvántartásba vetessék magukat az adóhatóságnál. További kitétel lenne, hogy csak olyan vállalkozás folytathat ilyen tevékenységet, amelynek alaptőkéje meghaladja az egymilliárd forintot. A nyilvántartásba vétel mellett játékadót is be kellene fizetniük a cégeknek, amely a forgalom ellenőrizhetetlensége miatt évi egymilliárd forintos átalányadó lenne.

A szabályozás kitér a jogsértőkkel szembeni hatékony fellépésre is. A piac egységesebb hatósági felügyelete érdekében az APEH felelne a jogellenes tevékenységek felderítéséért, továbbá annak ellenőrzéséért, hogy az elektronikus hírközlési szolgáltatók valóban hozzáférhetetlenné tették-e az általa kijelölt, engedély nélküli honlapokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában