Ország-világ

2008.09.12. 12:49

Lengyel Zoltán kisgazda színekben folytatja

Lengyel Zoltán volt fideszes, jelenleg független országgyűlési képviselő kisgazda színekben folytatja a parlamenti munkát, az erről szóló pénteki fővárosi sajtótájékoztatón az azonban nem derült ki , hogy szavazatával támogatja-e majd a költségvetést, illetve a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot.

mti

A Fidesz-frakcióból egy éve kilépett politikus a Független Kisgazda Nemzeti Egységpártot akarja képviselni az Országgyűlésben, és erről levélben is tájékoztatta Szili Katalin házelnököt. Arra a kérdésre, miként szavaz majd a költségvetési törvényre, Lengyel Zoltán azt válaszolta, hogy a másik (Fideszből kilépett) független képviselőhöz, Tóth Andráshoz hasonlóan ő is úgy véli, meg kell várni, amíg a költségvetést beterjeszti a kormány, végig kell küzdeni a parlamenti vitát, majd ezt követően, új pártjával konzultálva dönti el, lelkiismerete szerint hogyan szavaz.

Arra a kérdésre, hogy kormánypártiként vagy ellenzékiként vesz majd részt a parlamenti munkában, Lengyel Zoltán úgy fogalmazott, "nemekből nem lehet országot építeni". Ez azonban szerinte nem jelenti azt, hogy támogatja a költségvetést, hanem azt, hogy az előterjesztést majd elemzik, konzultálnak róla, és a magyar vidék számára legelőnyösebb döntést fogja szavazatával a parlamentben képviselni. Az MTI kérdésére Lengyel Zoltán azt mondta, a parlament feloszlatásáról szóló MDF-es indítványról sem alakították ki az álláspontjukat.

Molnár László, a kisgazda párt elnöke többek között arról beszélt, hogy a kisgazdák politikájának lényege a konszolidáció, a kiegyezés, a "modus vivendi", ezért a gazdasági fellendülés, a munkahelyteremtés elősegítése és a mély szegénység megszüntetése érdekében mindenkivel hajlandók kezet fogni, szövetséget kötni. A sajtótájékoztatón egyperces néma felállással emlékeztek a 2001. szeptember 11-i terrortámadás hetedik évfordulójára, majd Molnár László elnök egy sajtóközleményt olvasott fel, amelyben a pártja elítéli Orbán Viktor Fidesz-elnök orosz-grúz konfliktus kapcsán tett, Oroszországot bíráló kijelentéseit.

A Független Kisgazda Nemzeti Egységpárt 2005-ben alakult, elnöke Molnár László, főtitkára pedig Atyánszky György, mindketten a Torgyán József vezette Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt (FKGP) színeiben jutottak be 1998-ban az Országgyűlésbe, később pedig független képviselők lettek.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában