Ország-világ

2008.09.08. 09:16

Mandur szerint az SZDSZ kormányt akar buktatni

A szakértői kormány létrehozásának szándéka burkolt üzenete annak, hogy „mással akarjuk ezt csinálni” – mondta Mandur László, az Országgyűlés alelnöke.

mti

A szakértői kormány létrehozásának szándéka burkolt üzenete annak, hogy „mással akarjuk ezt csinálni” – mondta Mandur László, az Országgyűlés alelnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfőn, annak kapcsán, hogy Fodor Gábor SZDSZ-elnök közölte: a szakértői kormányról akar tárgyalni a miniszterelnökkel.

„Az igazi kérdés, az, hogy az ország előtt lévő kihívásokra van egy megfelelő válaszunk” – fogalmazott a szocialista politikus a kormányfő által vázolt programra utalva.

Mint mondta, egy szakértői kormánynak is többséget kell szereznie a parlamentben. „Beszéljük meg a programot. Amíg nem jutunk ezen túl, addig nem tudjuk megmondani, hogy a szakértői kormány mihez kapna többséget” – hívta fel a figyelmet.

Gyurcsány Ferenc letett egy dolgozatot az asztalra, amelyben „benne vannak az irányok (...), van miről beszélni” – hangsúlyozta Mandur László.

Mint mondta, ha beszélnek erről a programról, akkor „kijöhet egy olyan pont, amelynek eredményeképpen azt lehet mondani, hogy szakértői kormány”, vagy másképp oldják meg, például külső támogatással.

Állapodjunk meg arról, hogy mihez lehet többséget szerezni a parlamentben – tette hozzá Mandur László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában