Ország-világ

2008.09.23. 11:05

Mayer: sosem kért bocsánatot Révész

Révész Máriusz fideszes képviselő sajtótájékoztatóján ismét félrevezette a nyilvánosságot, mivel állításával szemben személyesen soha, semmilyen formában nem jelezte felém bocsánatkérését – közölte Mayer Aranka.

mti

Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfő este sajtótájékoztatón kért bocsánatot Mayer Arankától, így téve eleget a Legfelsőbb Bíróság idén júniusban hozott ítéletének. A per tárgya egy évekkel ezelőtt tartott sajtótájékoztató volt, amin a Fidesz politikusa – akkor szóvivője – azt mondta: „Mayer Arankát felhasználják az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban. Vannak olyan erők Magyarországon, amelyeknek 20-30 millió forintnál többet is megér az, hogy Orbán Viktort gyanúba keverjék. Egy-két tényfeltáró újságcikket megérne az, hogy Mayer Aranka vagy a családja hogyan tudott megvásárolni egy II. kerületi nagy értékű ingatlant.” A bíróság ítélete szerint a politikusnak bocsánatot kellett kérnie Mayer Arankától, és 500 ezer forintot és annak kamatait is meg kell fizetnie neki.

Kicsoda Mayer Aranka?

Mayer Aranka az Élet és Irodalom című hetilap Orbán Viktor és felesége tokaji érdekeltségeivel foglalkozó, Tokaji borcsaták című sorozata nyomán, a cikkek alapját képező dokumentumok átadójaként vált ismertté. Mayer Aranka volt férje, Szász I. Attila Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak volt üzlettársa a Tokaj-Hegyalján érdekeltséggel bíró Szárhegy-dűlő Kft.-ben.

Mayer Aranka kedden közleményben tudatta az MTI-vel, hogy Révész Máriusz a sajtótájékoztatón ismét félrevezette a nyilvánosságot, mert valótlanul állította, hogy a bocsánatkérést már jelezte neki. „Révész Máriusz soha semmilyen formában nem jelzett felém bocsánatkérést, és soha nem tett fel nekem kérdést az üggyel kapcsolatban. 2005-ben tartott sajtótájékoztatója előtt nem keresett fel, és nem kérdezett meg, valamint az ügy tárgyalásain sem jelent meg.
A hároméves per folyamán sem ő, sem jogi képviselője nem tettek fel nekem semmilyen kérdést, ezzel ellentétben viszont nem válaszoltak az én beadványomra, amelyben konkrét kérdéseket tettem fel” – írta Mayer Aranka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában