Ország-világ

2008.09.21. 16:49

Menyhárt Jenő New York után itthon is agitátorkodik

Menyhárt Jenőtől már megszokhattuk, hogy sok mindennel foglalkozik: zenészként vezeti az Európa Kiadót, Amerikában viszont eleinte szobafestőként dolgozott, most pedig írt egy könyvet.

BAMA

Az agitátor című kötet arról szól, milyen volt a Greenpeace utcai emberének lenni New Yorkban, de az is kiderül belőle, mit gondol a szerző a környezetvédelemről, az evolúcióelméletről, az emberi kapcsolatokról.

„Mivel ilyet még soha nem csináltam, a kötethez előbb ki kellett találnom, mi az a prózai forma, amelyben írni tudok. Másrészt az elmúlt tizenöt évben kint éltem Amerikában, keveset beszéltem magyarul, olvasni még kevesebbet, tehát meg kellett küzdenem azzal, hogy jók legyenek a mondatok” – beszélt a szerzeményéről Menyhárt Jenő.

Az Európa Kiadó gitáros-énekese jelenleg a Greenpeace konzultánsaként dolgozik a szervezet magyarországi utcai toborzó programjában, előtte azonban egy éven át New Yorkban maga is utcai ember, vagyis agitátor volt a Greenpeace helyi részlegénél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában