Ország-világ

2008.09.29. 14:03

Minden frakció támogatja Jóri András megválasztását

Mind az öt parlamenti párt támogatja Jóri András adatvédelmi biztossá választását, Sólyom László köztársasági elnök jelöltjére az MSZP, illetve az ellenzéki Fidesz, KDNP, MDF és SZDSZ frakciója is igennel fog szavazni a hétfői parlamenti titkos szavazáson.

BAMA

A Fidesz és a KDNP álláspontját Navracsics Tibor, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője hétfői sajtótájékoztatóján közölte, miután a frakció meghallgatta az ombudsmanjelöltet. Navracsics Tibor elmondta: a meghallgatás során arról is megkérdezték Jóri Andrást, hogy a jelenleg folyó adatgyűjtési ügyben lát-e adatvédelmi problémákat.

Az MDF igennel fog szavazni Jóri András személyéről a hétfői titkos szavazáson – erről Hock Zoltán, a párt elnökhelyettese beszélt az MTI-nek az MDF frakcióülését követően. Mint mondta: pártja egyhangú döntést hozott.

Az SZDSZ közleményben tudatta: az SZDSZ parlamenti frakciója reggeli ülésén meghallgatta az ombudsmanjelöltet, és szakmai felkészültsége alapján alkalmasnak találja a poszt betöltésére; a hétfő délutáni parlamenti szavazáson támogatni fogja őt.

Az MSZP-frakció egyhangúlag támogatja Jóri András megválasztását
– mondta Göndör István frakcióvezető-helyettes újságíróknak a képviselőcsoport ülése után. A jelöltet múlt héten hallgatta meg a frakció, és Jóri András szakmailag győzte meg a szocialista képviselőket arról, hogy alkalmas a poszt betöltésére – közölte a politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában