Ország-világ

2008.09.10. 14:32

Mobilmánia

Három a magyar igazság. Az első szenzáció az volt, hogy megalakultak. A második az, hogy elképesztő sikerű koncerteket adtak. A harmadik pedig, hogy lemezszerződést írtak alá.

Hegedűs Rita

A rocktörténeti pillanat 2oo8. augusztus 25-e, délután 3 óra. Ekkor állt fel az asztaltól Szekeres Judit, az EMI Hungary ügyvezető igazgatója, valamint Vikidál Gyula, Tunyogi Péter, Rudán Joe, Zeffer András és Kékesi László, hogy kezet fogjanak a megkötött szerződés örömére. A kontraktus értelmében a Mobilmánia albuma még idén, a karácsonyi piacra megjelenik. A lemezen – és ez is szenzáció – zömében új dalok lesznek, tehát a klasszikus Mobil-nóták után vadonatúj szerzeményekkel is jelentkezik az együttes.

Az aláírás utáni pillanatban Zefi már meg is kezdte a felvételek, a stúdió szervezését, és ezzel egy időben megkezdődik az alkotói munka is, az új nóták megírása, a zenék, szövegek elkészítése. Szekeres Judit elmondta, hogy nagy reményeket fűznek a legendás zenészek új produkciójához és nagy művészi és üzleti sikerre számítanak, a kiadó tervei szerint nemcsak itthon, hanem a nagyvilágban is.

A csapat eközben a Rock Band kíséretével egyfolytában koncertezik, az új dalok először december közepétől lesznek élőben hallhatók, az ünnepi lemezbemutató és dedikálás pedig december végén lesz Budapesten.

Zeffer András zenekarvezető:

Nagyon nagy megtiszteltetésnek tekintjük, hogy az EMI lemezkiadó bizalmat szavazott nekünk. A telt házas koncertjeink arra engednek következtetni, hogy nagyon sokan kíváncsiak még ránk, különösen így együtt. Számítottunk a sikerre, de hogy ilyen hisztérikus rajongással fogadnak minket mindenhol, arra nem.

A megjelenő lemezről egyelőre annyit lehet tudni, hogy az öt ex-mobilos mellett a RockBand dobosa és két igen tehetséges gitárosa játssza föl a zenei alapokat. A vadonatúj nóták szövegeit régi szerzőtársam, Horváth Attila írja.

Tele vagyunk ötletekkel, de nem akarunk modernizálni, maradunk az általunk szeretett hardrocknál. Három ilyen torokra nem nehéz zenét írni, és természetesen a Hammond orgonának is főszerepet szánunk. A lemezszerződés másnapján már megkezdtük az alkotói munkát, egy dal már el is készült, aminek a címe egyszerűen MOBILMÁNIA.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában