Ország-világ

2008.09.19. 12:06

Nem tudni, mi lehet a fenyegetők szándéka

Nehezen megítélhető, hogy mi a csütörtökön bombával fenyegetők szándéka, mert különböző formákban különböző követeléseket fogalmaztak meg – mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón.

mti

A miniszter arra az újságírói kérdésre, hogy mi volt a bombával fenyegetők szándéka, azt mondta: „az e-mailekből és más kommunikációkból” nehezen megítélhető, hogy mi volt a valódi szándék, mert „különböző kommunikációban különböző követelések hangzottak el”. „Ez meglehetősen bizonytalan – fűzte hozzá. – Azoknak a közintézményeknek a biztonságát, amelyekkel kapcsolatban reálisnak tűnt a fenyegetés, természetesen megerősítettük”.

Arra a kérdésre, hogy a bombával fenyegető létező szervezet-e, mindössze annyit közölt a miniszter: „ha majd meglesz az elkövető vagy az elkövetők, akkor természetesen mindent fogunk tudni”. Mint mondta, „különböző feltételezések vannak”, de ezekről a nyomozás sikere érdekében nem beszél. „Mindenki, a rendőrség, a nemzetbiztonsági szolgálat nagy erőkkel dolgozik ennek az ügynek a felderítésén.”

A Terrorizmusellenes Koordinációs Bizottság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtökön bombafenyegetés érkezett több budapesti közintézmény ellen. A testület kora este azt közölte, hogy a bombafenyegetés megadott határideje lejárt, de „a kilátásba helyezett cselekményre nem került sor”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában