Ország-világ

2008.09.28. 13:56

Nincs baloldali elhajlás az MDF-ben

Balra nem köthet semmiféle kompromisszumot az MDF, mert ez Antall József örökségének alapelveivel ellenkezne; a párt továbbra is tartja a jobbközép irányt, a Fidesz esetében pedig várakozó álláspontra helyezkedik a jövőt illetően - nyilatkozta Boross Péter volt miniszterelnök.

mti

Nincs olyan parlamenti párt, amelyik az elmúlt 18 évben ne szavazott volna együtt a szocialistákkal "mázsás kérdésekben", kivéve az MDF. A fórum viszont elveti azt a "durva, éles, gyakorta közönséges politikai stílust", amelyhez kezdik az embereket hozzászoktatni, s ez az ország társadalmi lezüllésének a jele - mondta Boross Péter. Az Almássy Kornél körüli konfliktusról szólva Boross Péter kifejtette: olyan fiatalemberről van szó, aki semmilyen szempontból nem érett meg a pártelnöki feladatra, de valakik felbiztatták. Hozzátette: az országos gyűlést megelőző napon Almássy "borzalmas sajtótájékoztatóval jött elő, amelyen a krimijelenségek, üldözöttség, fenyegetettség és a fantázia kapott szerepet". Ezzel sokat rontott saját helyzetén és ártott az MDF-nek is. Ezért a frakció egyhangú szavazással zárta ki a soraiból - mutatott rá.

Almássy Kornél szeptember 13-án jelentette be, hogy visszalép az MDF-elnökjelöltségtől. Az országos gyűlés előtt egy nappal tartott sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy azért döntött a visszalépés mellett, mert a feleségét, illetve az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették. Pénteken a politikust kizárták az MDF-frakcióból és a pártból, amit a politikus törvénytelennek tekint. Almássy részt vett és szavazott a szombati tisztújító gyűlésen. A politikai helyzet értékeléséről szólva Boross Péter aláhúzta, hogy álláspontja szerint nagy valószínűséggel nem lesznek előre hozott választások, ez sem az MSZP-nek, sem az SZDSZ-nek nem lenne  érdeke. "Majd egy bonyolult szövegrendszer keretében az SZDSZ mégis megszavazza a költségvetést és 2010-ig megy tovább a verkli" - jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában