Ország-világ

2008.09.06. 05:15

Rózsa Gyuri táncra perdül

Rózsa György nemsokára az egyik kereskedelmi televízió képernyőjén tűnik fel. Olyat csinál, amit eddig sosem: táncolni fog. Nem is akárkivel, a lánya, Csilla lesz a partnere.

Europress

Készül a Szombat esti láz harmadik szériája. A táncos műsorban ezúttal is ismert művészek, televíziós személyiségek lépnek majd fel. Versenyző lesz többek között Udvaros Dorottya, Gáspár Bea, Stohl András és Csányi Sándor is. A szereplők átlagosan 4-6 millió forintot kapnak a produkcióban való részvételért, függetlenül attól, meddig maradnak versenyben. A hírek szerint a sztárgázsi ellenére is, Rózsa Györgyöt kellett legtöbbet győzködni, hogy vállalja el a szereplést. Végül döntött: a lányával mégis táncra perdül a showműsorban.

„Először nemet mondtam, hiszen már nem vagyok fiatal – mondta Rózsa György. – Táncolni sem igazán tudok, talán 13 éves lehettem, amikor tánciskolába jártam. Végül olyan cselt vetettek be, ami hatott. A végső lökést ugyanis az adta meg, hogy kiderült, a párom Csilla lányom lesz, aki korábban balettozott. Harmadszorra kerestek meg, amikor felmerült ez az ellenálhatatlan verzió. Még sosem léptem fel Csillával nyilvánosan, pedig régi álmom volt. Kíváncsian várom, milyen élmény lesz, utoljára ugyanis a szalagavatóján táncoltam vele, vagy hét évvel ezelőtt. Igaz, amikor meg már beleéltem magam, eszembe jutott: mi lesz, ha a lányom meg nem áll kötélnek. Azért persze ennek csak kicsi volt a veszélye, ugyanis élete a tánc, így ő is örömmel mondott igent.”

Rózsa György tehát amennyire tartott a szerepléstől, ma már annyira várja, hogy elkezdődjön a műsor. A próbákat pedig még a többi párosnál is korábban kezdik el. Be kell ugyanis hozni azt a hátrányt, hogy ő nem egy versenytáncos oldalán áll majd a kamerák előtt. Csilla ugyanis hiába profi táncos, nem szalontáncokat tanult, hanem balettozik. „A Szombat Esti Láz és a balett két külön kategória. Így nemcsak nekem, neki is kell a gyakorlás. Izgalommal állok a kihívás elé, úgy mint büszke apa és azért is, mert megmutathatom Csillának is, hogy az apja nem egy vénember" - vallott érzéseiről a műsorvezető.

Rózsa György

1947. október 7-én született Iskolái: ELTE BTK magyar-orosz szak (1966-71) Pályája: Egyetemi évei alatt az MTV külső munkatársa, majd az MTV gyermekosztályának vezetője (1971-80), a szórakoztató főosztály munkatársa (1980-89), a sportosztály munkatársa (1989-90), 1991 óta a Rózsa Produkció producere. Elismerései: az MTV Életmű-díja (2001), a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (2006).

Iskolái: ELTE BTK magyar-orosz szak (1966-71)

Pályája: Egyetemi évei alatt az MTV külső munkatársa, majd az MTV gyermekosztályának vezetője (1971-80), a szórakoztató főosztály munkatársa (1980-89), a sportosztály munkatársa (1989-90), 1991 óta a Rózsa Produkció producere.

Elismerései: az MTV Életmű-díja (2001), a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (2006). Rózsa György Rózsa György hamarosan lányával perdül táncra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában