Ország-világ

2008.09.19. 07:03

Tánc, ritmus, mágia

A tánc éve alkalmából gálaestet rendeznek pénteken Keszthelyen Helikon Stomp – Érezd Keszthely ritmusát! Táncshow címmel. Az est egyik szereplője Ungár Anikó.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="alignright" width="230"] „Kisgyerekkorom óta foglalkozom a tánccal, ugyanis régebben balett-táncosnőnek készültem. FOTÓ: AS
[/caption] – Hogy került a táncos műsorba?
– Kisgyerekkorom óta foglalkozom a tánccal, ugyanis régebben balett-táncosnőnek készültem. De színpadon nem szerepeltem tánccal a Szombat Esti Láz című műsorig, ahol Faluvégi Andrással táncolhattam. Borzasztó nagy izgalommal csináltam végig, nagyon élveztem. Most pedig Lázár Ervin Bogármese című művének táncadaptációjához kértek fel szereplőnek.

– Hogyan készült az előadásra?
– Nekem ez egy kihívás. Szeretem megmérettetni magam, maximalista vagyok, nagyon komolyan veszem a feladatomat, így szorgalmasan jártam a táncpróbákra. Nagyon élvezem, hogy most végre valaki más bőrébe bújhatok. Egy színésznek mások a lehetőségei, hiszen a különböző szerepek más-más világba viszik el. Mindig kihívás mást alakítani. Nekem mindig önmagamat kellett az évek során játszanom. A bűvésztrükkök változtak, de én ugyanaz maradtam. Most végre valaki más lehetek.

– Mi az ön szerepe?
– Az én jelenetem egy tornateremben játszódik, ahol a fiúk épp edzenek. Mindez a tánc nyelvén történik, remek zenére, így fantasztikus ritmusa van a dolognak. Egyszer csak megjelenek a színen, jövök tornázni. Megzavarom őket, és ők próbálnak megnyerni maguknak, de én bolonddá teszem őket mindenféle bűvésztrükökkel. A bűvészet és a tánc egyvelege az előadás.

– A fiát tanította bűvészkedni?
– Nem, ugyanis már ötéves kora óta színésznek készül. Földessy Margit Drámastúdiójába jár már kilenc éve. Az idén érettségizett, de nem felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, mert most csak musicalszak indult, és ő inkább drámai alkat. Remélem, sikerül neki. Nem szólok bele a döntéseibe, határozott, pontosan tudja, mit akar, majd végigjárja a saját útját. Nem szeretném, hogy miattam előnyökhöz jusson.

Közelkép

Született: 1949. január 11., Budapest Díjai: Ki mit tud-győztes (1965), A világ legjobb női bűvésze (1973 Párizs, 1976 Bécs), A Magyar Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztje (2005) Párlapcsolat: első férje Szebeni András fotóművész volt, majd hozzáment Baronits Zsolthoz, a legendás Syrius együttes szaxofonosához, akivel haláláig együtt volt. Jelenlegi párja Ferenczi Tibor bankár.

Díjai: Ki mit tud-győztes (1965), A világ legjobb női bűvésze (1973 Párizs, 1976 Bécs), A Magyar Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztje (2005)

Párlapcsolat: első férje Szebeni András fotóművész volt, majd hozzáment Baronits Zsolthoz, a legendás Syrius együttes szaxofonosához, akivel haláláig együtt volt. Jelenlegi párja Ferenczi Tibor bankár. „Kisgyerekkorom óta foglalkozom a tánccal, ugyanis régebben balett-táncosnőnek készültem. FOTÓ: AS Ungár Anikó -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában